Om Agder Vikinglag

Om Agder Vikinglag.

  • Agder Vikinglag(AVL) er en forening med fokus på vikingtidens tradisjoner, håndverk og skikker.
  • AVL er Norges største, aktive vikinglag.
  • AVL har medlemmer i alle aldre med forskjellige interesser innen vikingtid. Vi er religiøst og politisk nøytrale. Her er alle velkomne.
  • AVL driver med formidling av vikingtid, gjennom ulike arrangementer som skoledager og vikingmarkeder.
  • AVLs formål er å spre kunnskaper om vikingtiden i norden, med fokus på Agder.
  • AVL har et høyt aktivitetsnivå i både Vest- og Aust-Agder. Med ukentlig treff for håndverk og sosialt samvær.
  • AVL deltar på ulike historiske markeder og festivaler i både inn og utland.

Hvert år arrangerer vi vikingmarked på Bronseplassen. Vi arrangerer også håndverkstreff for medlemmer på Asdal skole i Arendal hver tirsdag (17.30-21.00) og på Ve skole på Tveit, utenfor Kristiansand, hver onsdag (18.00-21.00), hvor du kan få hjelp til å lage ditt eget vikingutstyr, eller bare oppleve et hyggelig sosialt samvær over en kopp kaffe. Her kan man også komme innom hvis man bare er nysgjerrig og ønsker å se hva vi driver. Fra mai til september har vi også uformelle treff på Bronseplassen hver søndag fra 12.00 og utover.

I tillegg til dette prøver vi å holde ett til to kurs eller workshoper i måneden fordelt på Asdal og Ve skole. Dette foregår over en helg og er i utgangspunktet forbeholdt lagets medlemmer. Da er det gjerne fokus på et bestemt tema, som klær, kister o.l. I tillegg til dette bidrar vi med diverse kurs, demonstrasjoner og aktiviteter. Du finner oss også i 17. mai-toget både i Kristiansand og Arendal.

Hvis dette høres ut som noe du eller din familie kunne tenke dere å være med på, så finner du et innmeldingskjema her på hjemmesiden. Medlemskontingent per år er 150,- for enkeltmedlemmer og 250,- for familier.

Styret:
Høvding: Marianne Becker
Nestleder: Ann Siril Idansi
Skriver: Asbjørn Eriksen
Myntholder: Astrid Markseth
Akivitetskoordinator: Tom Aquirre
Rådsmedlem: Jan Helge Yannis Messell
Rådsmedlem: Ole Morten Meland
Vara: Thor Egil Knutson
Vara: Nina Marie Duckert
Valg komite: Penny Ousland Wright

Historie:
AVL ble etablert i 2004 av Eli Solsgaard og Gorm Helge Rudshinat Grønli, ved Bronseplassen Historiske Verksted på Høvåg i Lillesand. I 2007 samarbeidet AVL med Bronseplassen Historiske Verksted om arrangementet; Bronseplassen Vikingmarked. I 2008 overtok AVL driften av Bronseplassen Vikingmarked. I 2011 ble gruppen Egdehirden, som er en blankvåpen gruppe, etablert i forbindelse med AVL. I 2012 begynte AVL et samarbeid med Arendal kommune om Hove Vikingmarked. I 2013 startet samarbeidet med Fylkeskonservatoren i Vest-Agder og Tingvatn fornminnepark og besøkssenter om Vikingting på Tingvatn. I 2018 overtok museet på Tingvatn ansvaret for driften av markedet der.