Hove Vikingmarked 2017

PLAKAT


Hove Vikingmarked 2018…………….arrangeres på Hove på Tromøya. Vi har skoledag på torsdag og fredag med skolebarn fra de fleste skoler i Arendal. På lørdag og søndag er markedet åpent for publikum.

Åpningstider:

• Lørdag: 11:00 – 18:00
• Søndag: 11:00 – 16:00
Torsdag 24. og fredag 25. august er markedet åpent for skoleelever.
Kart til Hove Vikingmarked

Pris pr. dag:
Barn 50,-
Voksen 100,-
Familie 250,-


Om vikingmarkedet på Hove:
I 2012 hadde vi (Agder Vikinglag) vårt første vikingmarked på Hove. Fredagen var satt av til Arendals 6. klassinger, som en skoledag i viking. Lørdag og søndag var det åpent for publikum. Vi fikk gode tilbakemeldinger fra skolene og publikum kom! I 2013 gjorde vi det igjen, denne gangen med to skoledager, torsdag og fredag for 6. klassingene i Arendal. Lørdagen og søndagen var igjen åpent for publikum. Vi har holdt årlige vikingmarkeder på Hove i årene etterpå.

Om Hove på Tromøya:
På Tromøy er kjent for å ha vært bebodd av flere vikingkonger. Ifølge Ynglinga-sagaen, Harald Granraude, Kongen av Agder, hadde hovedsetet sitt på Tromøya. Det er også fortalt at hans datter, Dronning Åsa Haraldsdatter, tok med sin ett år gamle sønn Halfdan Svarte tilbake til Tromøya etter dødsfallet til Gudrød Veidekonge. Det er mangfoldige stedsnavn på Tromøya som stammer fra vikingtiden, f.eks Kongshamn og Hove.

Save

Save

Save

Save