Markeder

I 2018 arrangerer Agder Vikinglag

Bronseplassen Vikingmarked, et stort marked som holdes andre hele helga i juli på Bronseplassen i Høvåg.

Dette er et familiearrangement med aktiviteter og opplevelser for store og små. Hvert år samles opp mot 400 formidlere av ulike håndverk og aktiviteter for å vise sine kunnskaper, selge sine varer eller tilby aktiviteter og opplevelser til de tusenvis av publikummere som legger turen ut disse tre dagene.

Opplevelsen begynner med at du med Samsør sine historiske busser blir transportert fra Rona , beleilig beliggende like utenfor Kristiansand, like ved E18, og ut til idylliske Bronseplassen. På Rona finner man rikelig med parkering. Noe vi dessverre kun har begrenset av ute ved markedet.

Fra du går av bussen er det duket for å bli tatt med til en yrende markedsplass for tusen år siden. Her er endeløse rekker av formidlere og aktiviteter gjennom hele dagen og vi tror du drar hjem med minner for livet. Kanskje du til og med finner din indre viking?

Bronseplassen er en rekonstruert gård fra bronsealderen som ligger langs Fylkesvei 401 i Høvåg i Lillesand kommune i Aust-Agder. Gården viser hvordan våre forfedre levde for omlag 3 500 år siden. Foruten ett flott langhuset rekonstruert fra bronselder finnes det bakerhus, smie, labyrint, offerplass og gravplass på stedet. Stedet har en egen avdeling fra vikingtiden (700 – 1000 – tallet e.kr.) med rekonstuksjoner fra Osebergfunnet. Her er det satt opp et stort vikingtelt, drageseng, bruksgjenstander fra vikingtide.