Vinter/vår 2017

Plan for våren 2017:

Håndverkstreff:
Vi fortsetter håndverkstreffene utover vinteren/våren hver tirsdag på Asdal skole kl 17:30 – 20:30 og på Steinerskolen i Kristiansand hver onsdag kl 18:00 – 21:00. Du er velkommen til sosialt samvær og vikingrelatert håndverk. Annet håndverk er også lov 🙂 Ta med det du ønsker å holde på med. Ta med kopp. Vi har med vannkoker, te og kaffe. Noen ganger har vi kake!
.
.

Arrangementer våren 2017:

Brikkebånd – begynner: 18. – 19. mars klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Denne helgen får du hjelp til å sette opp ditt eget brikkebånd. Ta med båndvev om du har en. Ellers kommer info i forhold til materialer etterhvert. Du vil lære å renne en enkel renning til brikkebånd med typen to mørke to lyse mønstre. Begge dagene er tidspunktet 11-17, ta med lunsj og kopp, vi har med vannkoker med tilbehør. Vel møtt! Facebook.

Danmarkstur: 31. mars – 3. april.
Det jobbes med en ny museumsrunde i Danmark/Tyskland. Egenandel på kr 500,-
Avreise er fredag 31. mars kl 08.00 fra Kristiansand med båten.
Hjemreise er mandag 3. april kl 21.30 fra Hirtshals.
For de som måtte ønske det er det selvfølgelig mulig å ta en båt senere på fredag, eller tidligere søndag/mandag.
Av erfaring fra forrige tur har vi funnet ut at å bestille bord på båten nedover er noe vi burde gjøre. Dette blir i tillegg til de 500,- som er egenandelen på turen. Hvis du vil være med på tur, men _ikke_ ønsker bord/buffé er det viktig å si ifra. Selve museumsrunden er ikke ferdig planlagt, men blir noenlunde lik den forrige turen. Det kommer litt an på antall mennesker på turen.
Hvis du vil være med, send en mail til annie@agderviking.org Merk meldingen med danmarkstur.
Har du mulighet til å ta med bilen, si ifra, så ser vi an antall biler vs antall reisende.
Påmelding innen 10. mars. 

Brikkebånd – avansert: 8. – 9. april klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Brikkebåndsworkshop for viderekomne. Målet er å få en ekstern kursholder, men vi har ikke det i boks enda. Om det ikke lykkes møtes vi for å lære av hverandre. Vi har mange i laget som kan mye om dette. Målet er at også de som kan en del om brikkebånd får ny kunnskap og inspirasjon. Kl slettene er som vanlig 11-17 begge dagene. Ta med Lunsj og kopp, vi har med vannkoker med tilbehør. Sløydsalene er også åpne til annet håndverk 🙂 Vel møtt! Facebook.

Klesworkshop: 6. – 7. mai klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Denne helgen får du hjelp til å lage vikingtøy. Hjelp til måling, lage mønster, klippe stoff. Ta med ferdig vasket og strøket ull eller lin. Sløydsalene er også åpne. Klokkeslettene er som vanlig 11-17. Ta med lunsj og kopp, vi har med vannkoker og tilbehør. Facebook.

.
Åpen Workshop: 10. – 11. juni klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Åpen workshop. Alle salene er åpne. Klokkelslettene er som vanlig 11-17 begge dagene. Ta med det du vil holde på meg og bli med. Ta med lunsj og kopp og vi har som vanlig med vannkoker med tilbehør. Vel møtt. Facebook.
.
.

Markeder:

Vikingting på Tingvatn: 18. – 21. mai – Tingvatn fornminnepark og besøkssenter.
Årets tema for Markedet er Jern og vi vil blestre, smi og brenne kullmile. Vi har fåt bekreftet en foreleser til fredagskvelden Frans-Arne Hedlund Stylegar holder foredrag om Jernvinna på Agder. Facebook.
.
Bronseplassen Vikingmarked: 3. – 10. juli – Bronseplassen.
Av og for vikinger, publikumsarrangement i helgen. Vikinguke med fokus på kunnskap, håndverkt og trivsel. Facebook.
.
Hove Vikingmarked: 24. – 27. august – Hove på Tromøya.
Hove Vikingmarked 2017 arrangeres 26. – 27. August på Hove på Tromøya. Vi har skoledag på torsdag og fredag med skolebarn fra de fleste skoler i Arendal. På lørdag og søndag er markedet åpent for publikum. Facebook.
.
.
.
.:

Gjennomførte arrangementer 2017:

Skoworkshop: 21. – 22. januar klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Vi møtes på sløydsalen på Asdal ungdomsskole lørdag og søndag fra 11-.17 for å lage vikingsko. Vi har med mønster og folk som kan det. Vi har som vanlig åpen workshop i naborommet. Vi har med vannkoker, kaffe og te, du tar med kopp og lunsj. Vi ses! Materialliste-vikingsko. Facebook.

Kisteworkshop: 18. -19. februar klokken 11:00 til 17:00 – Asdal.
Bli med å lage utstyrskiste til vikingbruk. Denne helgen møtes vi kl 11-17 både lørdag og søndag på sløydsalen på Asdal ungdomsskole for å lage kister. Vi har med folk som kan det! Vi har som vanlig med vannkoker med kaffe og te. Du tar med lunsj og kopp. Vi har også håndarbeidssalen og du kan bli med å lage andre ting enn kister også om du vil. Materialliste til kisteworkshop. Ta gjerne med egen drill og god høvel. Facebook.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save