AVL-medlemmer på film om Svartedauen

Den 16. mai kl. 21:30 viser NRK1 dokumentarfilmen Svartedauen – da Norge gikk under.
Filmen er produsert og redigert av Ole Bernt Tellefsen og Kristian Landmark.
Flere av medlemmene i Agder Vikinglag var med på innspillingen, både som statister og i enkelte bi-roller.

Her er traileren til dokumentaren:

Save

Save

Save

Eli og Gorm vant Lillesand kommunes kulturpris for 2016 – gratulerer!

Årets prisvinner av Lillesand kommunes kulturpris for 2016 er Gorm Helge og Eli på Bronseplassen. Årets prisvinner er ifølge begrunnelsen ‘en institusjon som har fått stor betydning, ikke bare for Lillesand og Sørlandet, men er blitt kjent utenfor landets grenser for sin historiske formidling og kunnskap. Institusjonen har utført og utfører fortsatt et banebrytende kulturhistorisk arbeid med et nedslagsfelt som trekker til seg interessenter ikke bare fra Norge, men fra store deler av Europa’. Les mer.
Gratulerer, Eli og Gorm! Dette er fortjent! 🙂
kulturpris
Foto: Halvard Vesterhus

NM i historisk bueskyting 2016

hist-ute-16-lengde
Vinnere lengdeskyting:
Fra v: Daniel Taralrud, vinner standardpil, 229 meter. Vinner åpen klasse, Ivar Malde 333meter, Vinner klassen under 50 pund Lars Søderholm, 202 meter. Vinner av klassen under 35 pund, Vibeke Hanvold Larsen, 171 meter.

hist-ute-16-presisjon
Vinnerne fra årets nm i historisk bueskyting:
Foran fra venstre: Natasza Bjordal Grønfur, årets historiske bueskytter (drakt). Trond Kvitnes, som vant plaketten for historisk runde til odel og eie i 2014, den ble delt ut i år. Ida Skjæveland Moi, norgesmester damer senior i historisk bueskyting 2016.
Bak fra venstre: Norgesmester i historisk bueskyting junior 2016, Daniel Fjelldal. Norgesmester i historisk bueskyting 2016 herrer senior, og årets buemaker, klasse heltre, Håkon Rødfjell, og vinner av historisk runde, Rune Heim. Vinner av «Årets buemaker klasse laminat, og årets pilmaker, Bjørnar Rønningen. Vinner av «Mini-klassen» Daniel Hanasand, og vinner i årets buemaker, barlind klassen, Ivar Malde.

hist-ute-16-skyttere
Fra presisjonskytingen på lørdag:
Lengst til høyre, sammenlagtvinner og norgesmester i historisk bueskyting 2016, Håkon Rødfjell. Til venstre for ham, vinner av historisk runde, Rune Heim.

Resultatliste historisk bueskyting, NM ute 2016 (PDF)
Resultatliste, lengdeskyting, NM ute 2016 (PDF)

Norsk Langbuelag takker Agder Vikinglag for en flott gjennomføring av arrangementet. Agder Vikinglag har fått uhorvelige mengder skryt!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Vinn familiebillett til Bronseplassen Vikingmarked 2016

Premiekonkurranse – vinn familiebillett til Bronseplassen Vikingmarked 2016!
Fortell oss om din beste opplevelse som publikummer på Bronseplassen Vikingmarked. Hva gjorde markedet til en unik opplevelse? Hvorfor skal man ta turen i 2016? Vi trekker vinnerene Tirsdag 05.07.16. Premien kan videreføres. Max 100 ord. Bidrag sendes til bronseplassen@agderviking.org, merkes:<Premiekonkurranse2016> Husk navn, alder og kontaktinformasjon, samt hvem som er mottaker av en eventuell premie.
OBS! Bidragene kan bli brukt i markedsføring.

Vennlig hilsen Bronseplassen Vikingmarked

Frivillig på vikingfestival?

Kunne du tenke deg å jobbe frivillig på viking festival? Agder Vikinglag søker frivillige til Bronseplassen Vikingmarked 2016.
Helgen 8.-10.juli arrangerer vi igjen vikingfestival på Bronseplassen i Høvåg. Vi har mange store og små oppgaver som må håndteres og har derfor et stort ønske om å få hjelp av frivillige. Vi kan ikke tilby så mye, men vi tror allikevel dere vil bli fornøyde.

Vi har to frivilligjetspakker vi kan tilby:
Frivillig1: En tre-timers vakt, parkering eller Kafé. Lønn: Helgepass til festivalen i åpningstiden.
Frivillig2: Tre tre-timers vakter, parkering, kafé, brannvakt natt eller nedrigging. Lønn: Muligheter for å bo i plastcampen fra tirsdag til søndag (eget telt medbringes), full tilgang på festivalen. Halv kursavgift på kurs. Helgepass til festivalen i åpningstiden, frokost fredag, lørdag og søndag, deltagelse på Gilde fredag kveld, tilgang på deltagerfest og kveldsunderholdning på lørdagskvelden og pizzafest på søndagskveld.

Send søknad til eller ta kontakt med bronseplassen@agderviking.org ved spørsmål.

Bøker til utlån for AVL-medlemmer

Bok – og artikkelliste for Agder Vikinglag

Vi har nylig startet opp bokbibliotek her på hjemmesida for AVL-medlemmer. Biblioteket ligger under medlemssidene. På biblioteksiden kan du sjekke status på bøker og kontakte bibliotekar Asbjørn for forespørsel om utlån. 2 uker er standard lånetid for hefter. For bøker er det 4 uker. Det er fullt mulig å søke om fornyelse, så fremt heftet/boka ikke står i lånekø.
Her finner du biblioteket!

Invitasjon til Hove Vikingmarked 2016

Velkommen til sommerens siste eventyr i av Agder Vikinglag regi.

Agder Vikinglag har gleden av å invitere dere til vårt marked som i år har femårsjubileum på historiske Hove odden, utenfor Arendal. Her er funnet ca 70 gravhauger fra forhistorisk tid. Det er et yndet mål for fritids og rekreasjons aktiviteter, og mye brukt av lokalbefolkningen.

Hove Vikingmarked 2016 arrangeres med skoledager 25. og 26. august. I helgen 27. og 28. holder vi marked.

Også i år er vi på idylliske handikapstranden ved Hove Leirsenter. Som ligger tett opp mot den sagnomsuste Sandum Gård. Her har vi storhytten og et sanitæranlegg med doer og dusjer til disposisjon. Det vil være mulig å komme fra onsdag fra klokken 12. På torsdag og fredag er det mulig å komme først etter klokken 14, grunnet skoledager.

Frokost i hytta.
Klokken 7-8 skoledager, morgenmøte klokken 8.
Klokken 9-10 markedsdager, morgenmøte klokken 10.

Vi prøver også i år å servere middag skoledager og festmåltid på lørdagen, men kan ikke love dette på nåværende tidspunkt.

Skoledager.
Skoledagene arrangeres på oppdrag av Den Kulturelle Skolesekken i Arendal Kommune, og hit inviteres alle 6.klassingene. De ankommer i buss eller på sykkel i 9 tiden og drar rundt klokken 13.00. I denne tiden vil det være ca 300 elever på området, som tar del i ulike formidling av håndverk, tradisjoner og aktiviteter forbundet med vikingtid. Vi ønsker ikke salg rettet mot elevene disse dagene. Har du/dere muligheter til å være tilstede og hjelpe på skoledagene kan reisestøtte innvilges. Ta kontakt med Ann-Siril Idansi, annie@agderviking.org eller Marianne Becker marianne@agderviking.org,

Markedsdager
På lørdag og søndag har vi åpent for publikum klokken 11 til 18 på lørdag, på søndag stenger vi klokken 16 og begynner nedrigging umiddelbart. Området skal være tomt klokken 12 mandag 29.august.

Ønsker du å være luksusviking? I gangavstand fra leien kan man leie hytter på Hove Camping til en grei pris.

Påmelding til Hove Vikingmarked 2016
Påmelding / registration Hove Vikingmarked 2016
Vennligst fyll ut skjema under Please registate in form.
Godtgjørelse etter avtale / we pay remuneration on agreement